Ons vlees

Rundvlees van de kenner

Er bestaan wereldwijd meer dan 1.000 runderrassen. In de Keurslager-toonbanken komen vooral de volgende runderrassen terug: Belgische blauw, Blonde d’Aquitaine en verbeterd roodbont. De leefomgeving – weiland of heuvellandschap – is heel bepalend voor de structuur van het vlees. Zo leidt veel beweging tot veel spierontwikkeling. En tot minder vet. Afhankelijk van de leefomgeving krijgen de dieren andere voeding.

Elk ras kenmerkt zich door een eigen smaak. Vraag jouw Keurslager gerust naar zijn keuze.

Varkensvlees

Het ene varken is het andere niet. Keurslagers hebben een uitgesproken voorkeur voor bepaalde soorten. Zo levert dat beetje extra vet op de rug mooi, stevig varkensvlees op. En ook de leeftijd, waarop het varken wordt geslacht, is bepalend voor de kwaliteit van het vlees.

Nieuwsgierig naar de keuze van jouw Keurslager? Vraag het hem gerust. Ook als je wilt weten welk stuk vlees je het beste voor een bepaald gerecht kunt gebruiken. In de tekening van het varken zie je waar de verschillende vleesdelen vandaan komen.

Kippenvlees

Kipfilet, drumsticks of een hele kip… In de soep, oven of op de barbecue… Kip valt altijd in de smaak! Het vlees is van zichzelf heel neutraal. Ook is het snel te bereiden en super mager. 

Als je het vlees van een kalkoen naast dat van een kip legt, dan valt op dat kalkoenvlees donkerder is: het bevat meer ijzer. Verder is het grover van structuur. Bovendien is een kalkoen groter dan een kip. Er zit dan ook meer vlees aan. Net als kip is kalkoenvlees lekker mals en mager.